Taimi ry

Vuonna 1976 perustettu Taimi ry tarjoaa toimintaa monessa eri muodossa.


Taimi ry toimii 1920-luvulla rakennetussa Ruusantalossa Pyynikin Koulukadulla.  Talo sijaitsee kävelymatkan päässä Tampereen keskustassa. Ruusantalon katutasosta löytyy kohtaamispaikka ja toimisto. Sisäpihan kautta pääset alakerran ryhmätiloihin.

Taimi ry on 1976 perustettu tamperelainen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää yhdistyksen toiminnassa mukana olevien osallisuutta, laajentaa sosiaalista verkostoa ja vertaistukeen perustuvia toimintamuotoja, jotka lisäävät kuntoutujien yhteiskunnallista tasavertaisuutta, osallistumismahdollisuuksia sekä kuntoutumista. Taimi ry:n tilat sijaitsevat Tampereella aivan keskustan tuntumassa Pyynikillä osoitteessa Koulukatu 11.


Toimintamme on suunnattu kaikille, jotka kaipaavat päiviinsä mielekästä tekemistä ja mukavien ihmisten seuraa. Elämässä on monia vastoinkäymisiä: esimerkiksi työuupumus, suru, ahdistuneisuus, masennus tai muita mielenterveyden haasteita. Yhdessä niistä selvitään ja yhdessä tekeminen tuo mielekkyyttä elämään.


Järjestämme kaikille avointa ja maksutonta päivätoimintaa mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi, esimerkiksi liikuntaa, käsitöitä, kuvataidetta, musiikkia, mindfulnessia, joogavenyttelyä ja erilaisia vertaisryhmiä.


Keskusteluryhmien aiheina ovat esimerkiksi masennus, ahdistuneisuus, sosiaaliset pelot, yksinäisyys, kaksisuuntainen mielialahäiriö ja kuntoutuminen. Lisäksi meillä on kuvataide-, musiikki-  ja askarteluryhmiä sekä bingo. Syyskuusta toukokuuhun Taimissa kokoontuu viikoittain noin 30 ryhmää. Kesäisin järjestämme pääasiassa ulkona tapahtuvaa toimintaa.


Tue toimintaamme

Voit tukea Taimin  toimintaa lahjoittamalla. Lahjoituksen voi tehdä tilisiirtona seuraavin tiedoin:

Saaja: Taimi ry

IBAN (tilinumero): FI53 4726 5020 0003 49

BIC-koodi: DABAFFI22

Viesti: 107

Summa: valitsemasi lahjoitussumma

Rahankeräysluvan tiedot

Luvan saaja: Taimi ry 0889434-4

Luvan myöntäjä: Poliisihallitus

Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2021/987

Keräyksen toimeenpanoaika: Voimassa toistaiseksi

Keräyksen toimeenpanoalue: Koko maa (poissulkien Ahvenanmaa)

Käytännön toimeenpanija: Taimi ry

Taimin hallitus vuosille 2024 - 2025

Lasse Salmi, puheenjohtaja


Varsinaiset jäsenet: Klaus Lehtinen, Tarja Nevalainen, Mika Tuomola ja Päivi Yltävä

Varajäsen: Arto Moisio ja Jorma Niinimäki