SM brändää Taimille uuden lookin

Taimi Ry
28.06.24 8:53 Comment(s)

ritva@taimiry.fi.

Kuvat: SM


Spike Knight

SM suorittaa Taimilla graafisen alan opiskelun työharjoittelua. Hän opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa Interaktiivisella medialinjalla. Linja on englanninkielinen.

-Kun asiat opettelee englannin kielellä, välillä on oikein mietittävä, miten joku alaan liittyvä asia sanotaan suomeksi, SM toteaa.

Lähdimmekin heti miettimään, mikä on esimerkiksi ”brändi” ihan suomenkielellä. SM on nimittäin tullut Taimiin kokoamaan yhdistykselle virallista brändiä: yhtenäistä lookia (eli graafista ilmettä), fontteja ja väritystä esimerkiksi.  - Ja siinäkin tuli jo monta uussanaa.

(Wikipedia sanoo: Brändi on tuote tai tuotemerkki, yritys, henkilö tai muu vastaava, jolle on syntynyt tai esimerkiksi markkinoinnin avulla luotu laaja, yleensä myönteinen, tunnettuus.)

 

Etäopiskelua ja etäharjoittelua

 

SM kertoo, että hän tekee Taimille mainosten ja julkaisujen grafiikkaa, joita yhdistys voi sitten tiedottamisessaan jatkossa käyttää. Harjoittelu kestää heinäkuun loppuun.

Kun harjoittelu tuli ajankohtaiseksi, hän ei oikein tiennyt minne kannattaisi hakeutua.

- Vastuuopettaja vinkkasi, että kannattaa katsoa myös yhdistyksiä ja säätiöitä. Taimi ry osui silmääni niitä selaillessani. Olen itse Lahdessa asuessani käyttänyt vastavanlaisia palveluita ja saanut niistä hyötyä. Tämä toiminta kiinnosti, SM kertoo.

Hän tekee paljon etänä.

- Olen tottunut työskentelemään etänä ja tarvitsemani välineetkin ovat kotona, hän kertoo ja jatkaa:

- Aloitin tämän opiskelun covidin aikana ja silloinhan kaikki oli etänä. Arvostan kyllä myös sitä, ettei ihan joka päivä tarvitse tehdä tunnin matkaa työharjoittelupaikalle.

 

Lemmikkihamstereiden touhuja on kiva seurata

 

SM on opiskellut muitakin aloja, mutta totesi, että hän tarvitsee jotain luovempaa alaa. Hän pitää erityisesti piirtämisestä ja on sitä pitkään tehnyt, myös freelancerina eli vapaana ammatinharjoittajana:

- Piirrän kuvia enemmän lemmikeistä, mutta jonkin verran myös ihmisistä. Tilaaja yleensä tietää, mitä haluaa. Hän esimerkiksi sanoo: ”Haluan kuvan itsestäni tässä asennossa tai tässä asussa”. Minä sitten vaan piirrän.

Kotona SM:llä on lemmikkeinä hamstereita. Tällä hetkellä niitä on kolme:

- Oiva ja Sopuli ovat syyrialaisia hamstereita ja Aino venäjänkääpiöhamsteri. Kääpiö painaa 50 g ja syyrialaiset 200 g. Minulla on asunnostani osa aidattu niille. Päästän ne yksi kerrallaan kulkemaan. Yhtä aikaa ei niitä voi päästää irralleen tai tulee tappelu. Ne on sellaisia erakoita, hän kuvailee.

SM tykkää katsella hamstereitten touhuja:

-Aamulla on kiva katsella, mitä ne ovat terraariossa yön aikana touhunneet. Kääpiöllä on vimma tehdä tunneleita, niitä se tekee aina uudestaan ja uudestaan edellisten päälle.

Piirtämisen ja hamstereiden lisäksi SM harrastaa silloin tällöin kirjoittamista. Piirtämisen ja kirjoittamisen voi yhdistää sarjakuvan tekemiseen:

- Joskus haluaisin piirtää ihan oikean sarjakuva-kirjan, SM sanoo.

Hän on julkaissut aikoinaan teininä sarjakuviaan ja ne eivät hänen mukaansa ”oikein kestä päivänvaloa”:

- Jotkut vielä muistavat niitä, mitä teininä tein. Itseäni ne tekemiset melkein hävettää, hän naurahtaa. Hän on iloinen, että teki ne, mutta toteaa niiden olevan aikansa tuotos ja tietyllä tavalla epäkypsiä.

- On ne minulla yhä tallessa, mutta enää ei julkisena ja sellaisena se saa pysyä, hän sanoo.

 

Yhteisöistä löytää apuja

 

SM toteaa, että kaikilla kannattaisi olla joku luova harrastus:

- Ei tarvitse olla mitenkään erityisen hyvä. Tekemällä kehittyy ja toiset ihmiset ovat yleensä niistä kiinnostuneita, jos niitä näyttää, hän vakuuttaa.

Apuakin saa, kun vaan pyytää:

- Halusin tehdä sarjakuvaan saksankielisen dialogin ja sain sen yhdeltä kaverilta. Sitten tarvitsin venäjän kielistä tekstiä ja muistin, että sama kaveri pelasi yhden venäjänkielisen kanssa. Hän kysyi tältä ja tämä oli heti valmis auttamaan. Ihmiset ovat avuliaita, SM toteaa.

 

Let Sleeping Tigers Lie

Taimi Ry